Selamat Datang Ke Jagohfarm

SELAMAT DATANG KE JAGOHFARM

Kami adalah pembaka kepada pelbagai jenis spesis ayam dan unggas. Tetapi buat masa ini kami lebih fokus kepada spesis ayam sabung. Baka-baka yang kami proses adalah terdiri drp baka-baka terpilih samada drp baka dalam negara kita (Local) atau dari Thailand.

Karektor ayam sabung yang menyerlahkan karisma dan kegagahannya telah membuatkan ia diminati ramai terutama kpd kaum Adam yang memang mempunyai sifat-sifat kepahlawanan. Pemilihan ayam sabung yang baik meliputi pelbagai aspek bermula dgn baka susurgalurnya, fizikal yang mempunyai karektor atau tulang yang kukuh, warna bulu melibatkan tinggi rendah bangsa ayam itu, sisek bak orang tua-tua berkata "tuah ayam nampak di kaki" dan berbagai lagi.

Dunia Moden Ayam Sabung juga telah mengalami satu perubahan yang besar. Pada masa ini terdapat pelbagai jenis baka kacukan untuk mendapatkan satu baka yang benar-benar hebat. Trend terkini adalah darah kacukan Burma atau Pama telah terbukti adalah yang terbaik. Darah Pama telah dikacukkan (Pama Cross) dengan darah Thai, Saigon@ganoi, Pakoy, Brazil, maka terhasil lah baka kacukan Magon (pamasaigon), MaThai dan nama-nama lain. Ayam Pama mempunyai permainan yang unik dimana peratusan ketepatan pukulannya adalah tinggi. Pukulannya yang padu sentiasa kena di bahagian kepala di mana musuh selalunya akan tercabut muncung dan buta matanya. Jalan permainannya yang unik, banyak sepak (Tembak) dan susah mahu masuk belit selain tidak makan pancing (Lock) telah banyak menyebabkan ayam baka asal atau baka batang kaki Bangkok yang terkenal dengan super lock tersungkur di dalam gelanggang. Evolusi Pama telah berlaku di Thailand di mana 90% darah ayam sabung mereka di sana kini adalah dpd kacukan darah ayam Pama. Tetapi R&D mereka tidak terhenti disini sahaja, mereka sentiasa upgrade baka mereka supaya menjadi lebih baik dan kini telah keluar satu baka yang boleh 'challenge' permainan ayam Pama - Baka Batang kaki Ketip Body @ baka 3 darah.

Jagoh Farm sentiasa mengikuti perkembangan dunia ayam sabung dan kami akan sentiasa upgrade baka yang kami ada dari masa ke semasa. Untuk Jualan sentiasalah melihat ke laman Jualan/Sales kami. Kami sentiasa mengiklankan ayam-ayam sama ada drp baka dari Ladang kami atau ayam Import untuk dijual. Kami juga ada menjual peralatan ternakan dan ubat-ubatan. Selamat melayari blog kami dan sebarang pertayaan boleh hubungi kami di talian ini : 013-7116301


Terima Kasih.

JAGOHFARM - Ubat & Peralatan

Untuk mencari ubat-ubatan & peralatan sila layari blog kami - Jagohfarm Ubat & Peralatan yang mengkhususkan untuk jualan ubat-ubatan dan peralatan ayam. Dengan cara ini anda tidak perlu lagi untuk membuka jagohfarm 2010 untuk mencari produk ubat-ubatan sebaliknya hanya dengan membuka blog Jagohfarm Ubat & Peralatan. Semua produk ubat-ubatan dan peralatan untuk keperluan anda terdapat dalam blog ini. Terima kasih atas sokongan anda.
Klik di sini http://jagohfarm-ubatperalatan.blogspot.com/

Payao Killers

Payao Killers
PAYAO KILLERS - Penghulu Reban. 6x Champions ini adalah ayam batang kaki balut dengan rekod 3x bunuh gu di dalam Bon. Jangan tanya gaya permainannya bagaimana kerana senjata utamanya adalah pukulan kakinya yang membuatkan musuhnya lumpuh dan tersungkur hanya dalam 1air sahaja.Ia adalah Pembaka Utama di reban kami. Untuk perkembangan terkini jagohfarm sila layari JGOHFARM 2013 dengan KLIK!!! pada gambar Penghulu Reban kami diatas.

Galeri Jualan Ayam

Galeri Jualan Ayam
TERBARU!!! The Bomb 2 - Untuk jualan ayam Jagohfarm, sila klik! gambar ayam diatas..

JF Eksotik

JF Eksotik
Galeri ternakan ayam eksotik kami. Sila KLIK!!! pada gambar ayam diatas,

Saturday, July 23, 2011

Anak Penghulu Reban - Payao Killers

Anak Penghulu Reban - Payao Killer kini telah berumur 4bulan. Ibu anak-anak ini dipilih dari yang terbaik antaranya ibu Black Mamba 1j, ibu Nakhon Sawan PB, ibu 3D PamaBrazil+Saigon & Ibu Pama Ori the Shooters.  Ibu-ibu ini banyak anaknya telah terbukti menjadi Champions di gelanggang dimana kebanyakan senjata utama anak-anaknya adalah dari jenis kaki bisa. Mungkin dari darah bapaknya dan dicampur dengan darah ibu yang memang dipilih untuk padanan Payao Killers. Sebagai contoh ibu Nakhon Sawan PB dari keturunan pembunuh jugak dimana bapaknya sama rekod dengan PK - 6x mng @ 3x bunuh gu. Anak-anak ini untuk jualan dan harganya RM350.00 seekor. Hadiah CD Batang Kaki untuk setiap ekor pembelian. Harga termasuk penghantaran di Sem. Malaysia shj. Kepada yang berminat boleh lah SMS sy di no ;-  0137116301. TQ

 Anak-anak Payao Killers

Black Mamba PK-01 SOLD

Black Mamba PK-02 SOLD

Black Mamba PK-03 SOLD
Shooters PK - 01 SOLD

Shooters PK - 02 SOLD

Shooters PK - 03 SOLD

Shooters PK - 04 SOLD
Shooters Uban PK - 05

 PBS PK - 01 SOLD

 PBS PK - 02 SOLD

N. Sawan  PK - 01 SOLD

N. Sawan PK - 02 SOLD

N. Sawan PK - 03 SOLD

Anak Esset 9x
Anak Esset 9x. Anak ibu 3D & ibu Borek Endurance.
Hijau Ess9x - 01 ( 5bln ). Harga RM350.00 SOLD


Borek Ess9x - 02 ( 4bln ). Harga RM200.00 SOLD
 
Anak Lipas 
Anak Bapak Lipas ini adalah campuran bapak ujung tanduk dan ibu taji Original. Bapak Lipas telah memenangi 1x rekod kemenangan. Ibunya dari baka tersohor ujung kaki ori berasal dari Yala.
To'un Lps - 01. ( 4bln ) - Harga RM150.00 SOLD

Anak Ara Ujung 13x
Anak Ara ini bersama ibu Langsuan. Anak ini adalah jenis ujung tanduk kerana ibu&bapanya adalah dari jenis Pure Ujung tanduk.
Bapak Ara 13x

Kumbang Lilin A13x - 01 ( 5bln ). Harga RM250.00

Ara A13x
Ara A13x - 01 ( 5bln ) - Bulu & Cutting ikut bapak. Harga RM250.00

Anak Payao Killers/ Ibu Black Mamba

Vipers


Vipers - Anak Payao Killers bersama ibu Black Mamba. Berumur 10bulan, 3.1kg sedang dalam proses training untuk memasuki dunia Fighters.

 Vipers vs Lembu
Vipers pertama kali adu/spar