Selamat Datang Ke Jagohfarm

SELAMAT DATANG KE JAGOHFARM

Kami adalah pembaka kepada pelbagai jenis spesis ayam dan unggas. Tetapi buat masa ini kami lebih fokus kepada spesis ayam sabung. Baka-baka yang kami proses adalah terdiri drp baka-baka terpilih samada drp baka dalam negara kita (Local) atau dari Thailand.

Karektor ayam sabung yang menyerlahkan karisma dan kegagahannya telah membuatkan ia diminati ramai terutama kpd kaum Adam yang memang mempunyai sifat-sifat kepahlawanan. Pemilihan ayam sabung yang baik meliputi pelbagai aspek bermula dgn baka susurgalurnya, fizikal yang mempunyai karektor atau tulang yang kukuh, warna bulu melibatkan tinggi rendah bangsa ayam itu, sisek bak orang tua-tua berkata "tuah ayam nampak di kaki" dan berbagai lagi.

Dunia Moden Ayam Sabung juga telah mengalami satu perubahan yang besar. Pada masa ini terdapat pelbagai jenis baka kacukan untuk mendapatkan satu baka yang benar-benar hebat. Trend terkini adalah darah kacukan Burma atau Pama telah terbukti adalah yang terbaik. Darah Pama telah dikacukkan (Pama Cross) dengan darah Thai, Saigon@ganoi, Pakoy, Brazil, maka terhasil lah baka kacukan Magon (pamasaigon), MaThai dan nama-nama lain. Ayam Pama mempunyai permainan yang unik dimana peratusan ketepatan pukulannya adalah tinggi. Pukulannya yang padu sentiasa kena di bahagian kepala di mana musuh selalunya akan tercabut muncung dan buta matanya. Jalan permainannya yang unik, banyak sepak (Tembak) dan susah mahu masuk belit selain tidak makan pancing (Lock) telah banyak menyebabkan ayam baka asal atau baka batang kaki Bangkok yang terkenal dengan super lock tersungkur di dalam gelanggang. Evolusi Pama telah berlaku di Thailand di mana 90% darah ayam sabung mereka di sana kini adalah dpd kacukan darah ayam Pama. Tetapi R&D mereka tidak terhenti disini sahaja, mereka sentiasa upgrade baka mereka supaya menjadi lebih baik dan kini telah keluar satu baka yang boleh 'challenge' permainan ayam Pama - Baka Batang kaki Ketip Body @ baka 3 darah.

Jagoh Farm sentiasa mengikuti perkembangan dunia ayam sabung dan kami akan sentiasa upgrade baka yang kami ada dari masa ke semasa. Untuk Jualan sentiasalah melihat ke laman Jualan/Sales kami. Kami sentiasa mengiklankan ayam-ayam sama ada drp baka dari Ladang kami atau ayam Import untuk dijual. Kami juga ada menjual peralatan ternakan dan ubat-ubatan. Selamat melayari blog kami dan sebarang pertayaan boleh hubungi kami di talian ini : 013-7116301


Terima Kasih.

JAGOHFARM - Ubat & Peralatan

Untuk mencari ubat-ubatan & peralatan sila layari blog kami - Jagohfarm Ubat & Peralatan yang mengkhususkan untuk jualan ubat-ubatan dan peralatan ayam. Dengan cara ini anda tidak perlu lagi untuk membuka jagohfarm 2010 untuk mencari produk ubat-ubatan sebaliknya hanya dengan membuka blog Jagohfarm Ubat & Peralatan. Semua produk ubat-ubatan dan peralatan untuk keperluan anda terdapat dalam blog ini. Terima kasih atas sokongan anda.
Klik di sini http://jagohfarm-ubatperalatan.blogspot.com/

Payao Killers

Payao Killers
PAYAO KILLERS - Penghulu Reban. 6x Champions ini adalah ayam batang kaki balut dengan rekod 3x bunuh gu di dalam Bon. Jangan tanya gaya permainannya bagaimana kerana senjata utamanya adalah pukulan kakinya yang membuatkan musuhnya lumpuh dan tersungkur hanya dalam 1air sahaja.Ia adalah Pembaka Utama di reban kami. Untuk perkembangan terkini jagohfarm sila layari JGOHFARM 2013 dengan KLIK!!! pada gambar Penghulu Reban kami diatas.

Galeri Jualan Ayam

Galeri Jualan Ayam
TERBARU!!! The Bomb 2 - Untuk jualan ayam Jagohfarm, sila klik! gambar ayam diatas..

JF Eksotik

JF Eksotik
Galeri ternakan ayam eksotik kami. Sila KLIK!!! pada gambar ayam diatas,

Friday, December 24, 2010

Baka 2011

Baka Baru
Pada 2011 ini Jagohfarm ingin memperkenalkan Pembaka baru yang akan dibiakbaka di reban kami. Terdiri dari Jagoh-jagoh yang mempunyai rekod Champion yang baik dan dengan pelbakai gaya permainan. Jagoh-jagoh ini bukan hanya berasal dari Siam tetapi kita juga mendapatkannya dari negara kita (local) yang telah memenuhi kriteria ayam terbaik. Diharapkan baka dari Jagoh-jagoh ini akan dapat memenuhi koleksi sahabat semua pada masa akan datang.

 Esset Champions 9x
Esset Champions 9x - Darah Pama Brazil telah menjuarai 9x perlawanan. Kaki bisa dengan buah pukul patah besar. Berat 3.4kg.


Pirates Pakoy 7x
Pirates Pakoy 7x - Darah Pakoy 100% telah menjuarai 7x perlawanan dengan permainan ketip & pukul body. Pukulan 3-4 seturut dengan pukulan padu di pinggang banyak membuat musuh rebah. Berat 3.1kg.


MG-5XGRS
MG-5XGRS - Darah Pama+Saigon telah menjuarai 5x perlawanan dengan permainan reverse dan sepak. Pukulan padu dengan ketepatan yang tinggi di kepala mempunyai buah patah dengan hanya pukulan sepak. Berat 3.4kg.

Pangkong Sitam 4x
Pangkong Sitam 4x- Baka 3darah telah menjuarai 4x perlawanan dengan jalan serong, kilas, lock & ketip. Sepak dan pukulan depan yang baik merupakan permainan generasi terkini untuk membunuh permainan pama. Mempunyai keunikan berkokok semasa dalam perlawanan didalam bon menandakan akan menang. Mempunyai buah pukul patah yang baik TKO. Berat 3.3kg.

Besut
Besut 3x- Darah Pure Siam baka dari Besut Terengganu, telah menjuarai 3x perlawanan dengan jalan serong, kilas, tembak & super lock. Mempunyai buah pukul patah besar - TKO. Berat 3.3kg.

Sitam Baka 19x
Sitam Baka 19x- Darah Saigon Siam dengan jalan serong, kilas & lock. Permainan tempur dan lock tindih badan membuat musuh lemas hilang jalan. Belum pernah bertempur di Bon ttp sudah beberapa kali dibawa ke bon ttp tiada jodoh sehingga dia mula jatuh bulu baru-baru ini. Bapak ayam ini telah menjuarai 19x kejuaraan dengan semua musuhnya tumbang dengan pukulan TKO. Mempunyai buah pukul patah besar - TKO.    Berat 3.3kg.